Overname CIB door Waterlands portefeuillebedrijf coeo Inkasso

coeo Inkasso breidt uit naar de Benelux

Rotterdam, 29 mei 2020 – coeo Inkasso, een Duitse credit management organisatie binnen de investeringsportefeuille van Waterland Private Equity breidt uit naar de Benelux. Centraal Invorderings Bureau (CIB) sluit zich aan bij de snelgroeiende groep, gevestigd in Dormagen (DE). Voor beide partijen een prachtige stap voorwaarts in de ontwikkeling van zowel de (internationale) marktpositie als dienstenportfolio.

De directie van de organisatie zal opnieuw in het moederbedrijf investeren en bij CIB op operationele posities blijven. Verdere financiële details van de transactie, die op 28 mei 2020 werd afgerond, worden niet bekendgemaakt.  

De huidige directie – te weten Niels de Peuter, Laurens Withagen, Roman Berkhout en Pepijn Meddens – kijken enorm uit naar een mooie vervolgstap met hun organisatie. Zij zijn trots op hun collega’s die de afgelopen jaren met liefde en passie het bedrijf verder hebben laten groeien. Nu gaan zij onderdeel uitmaken van een bijzondere Europese organisatie.

“CIB en coeo werkte de afgelopen jaren al veelvuldig samen en hebben gedurende deze tijd ook gezien waar zij complementair zijn aan elkaar. Daarom is dit ook een logische en mooie vervolgstap in de ambities van beide organisaties,” aldus Roman Berkhout, CCO van CIB.

“coeo en CIB vullen elkaar uitstekend aan. We zijn erg blij met deze toename van expertise en aanwezigheid op de markt, wat ons een belangrijke stap voorwaarts doet maken in de implementatie van onze ontwikkelingsstrategie”, legt Dr. Tom Haverkamp, ​​Managing Director en mede-eigenaar van coeo uit.  

“CIB wordt onderdeel van een succesvolle, internationale dienstverlener. Samen blijven we zowel onze marktpositie als ons productportfolio verder strategisch ontwikkelen ”, zegt Niels de Peuter, CEO van CIB.

“Door buy-and-build-strategieën ondersteunen we bedrijven tijdens hun dynamische groeitraject en ontwikkelen wij ze verder tot markt- en kwaliteitsleiders. In dit verband spelen gefragmenteerde markten een belangrijke rol, zoals het geval is met de sector vorderingenbeheer in Europa. De acquisitie van CIB markeert een andere belangrijke mijlpaal voor coeo op weg om haar internationale groei te versnellen”, voegt Dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner bij Waterland toe.

Over coeo
coeo Inkasso (opgericht in 2010) bedient haar opdrachtgevers in de sectoren e-commerce, telecommunicatie en energie, een breed scala aan dienstverleningen aan. Met meer dan 300 medewerkers en de verwerking van 1,5 miljoen nieuwe incassodossiers per jaar, behoort zij tot een van de toonaangevende incasso bedrijven in de DACH-regio. In februari 2018 verwierf Waterland een meerderheidsbelang in het bedrijf en in het volgende jaar breidde coeo zich uit naar de Oostenrijkse markt door de overname van KNP Financial Services. Met CIB kan coeo nu de Benelux-markt betreden, terwijl CIB profiteert van toegang tot een solide, breed reikend netwerk.

Over CIB
Centraal Invorderings Bureau (CIB) is een innovatieve credit management organisatie met meer dan 60 medewerkers in Nederland en is een van de modernste en technologisch gedreven organisaties in de Nederlandse incassosector. Het bedrijf kende de afgelopen jaren een enorme groei en is recentelijk ook gestart met het ontplooien van haar activiteiten in België. 

CIB onderscheidt zich vooral door zijn technologiegedreven pioniersrol in e-commerce, Mobility as a Service en pay-after-delivery markten. Het bedrijf kenmerkt zich als snel groeiend en wordt al jaren gezien als vernieuwend in de incassobranche.