Bombrieven verstuurd uit naam van CIB

In de eerste week van het nieuwe jaar werd Centraal Invorderings Bureau opgeschrikt met het nieuws dat de naam en het logo van het CIB is misbruikt bij het versturen van meerdere bombrieven. Vorige week werden bedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht doelwit van bombrieven.

Uiteraard zijn wij enorm geschrokken van deze berichtgeving. We vinden het verschrikkelijk voor iedereen die hierbij betrokken is. Gelukkig zijn tot op heden geen gewonden gevallen bij ons of bij andere betrokkenen. Geen van de bommen is daadwerkelijk ontploft.

In de tussentijd hebben we direct passende maatregelen genomen om de veiligheid van onze medewerkers, onze opdrachtgevers en hun klanten te kunnen waarborgen.

Op dit moment is de politie met man en macht aan het werk om de dader(s) te vinden en op te pakken. Wij hebben dan ook al het vertrouwen in het onderzoek van de politie.

We hopen dat de dader of daders zo snel mogelijk gepakt worden.

Mocht u vragen hebben over het onderzoek, kunt u het beste contact opnemen met de Politie Amsterdam. Voor overige vragen kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons kantoor.

Heeft u of uw klant een brief van CIB ontvangen?

Het kan voorkomen dat u een brief van Centraal Invorderings Bureau (CIB) heeft ontvangen. De reden dat u een aanmaning heeft ontvangen, is omdat u waarschijnlijk een onbetaalde rekening heeft bij een bedrijf en dat bedrijf heeft CIB ingeschakeld om de openstaande rekening bij u te incasseren. Om er zeker van te zijn dat u een brief van ons heeft ontvangen, leggen wij uit hoe deze er van buiten precies uitziet.

Hoe ziet zo’n originele envelop van CIB eruit?

Op een originele envelop van CIB staat ons logo tweemaal bedrukt. Linksboven op de envelop staat ons volledige logo, inclusief beeldmerk en “Centraal Invorderings Bureau”. Daarbij staat ons beeldmerk groot licht gedrukt, rechtsonder. 

Tot slot staat links onderaan op de envelop een groenblauwe lijn, met rechts daarvan onze adresgegevens: Wilhelminakade 159, 3072 AP Rotterdam

Het verschil met de verstuurde bombrieven en een échte CIB envelop

Let goed op!

Krijgt u een brief met een verdikking erin, waarbij de naam, het adres en het logo van het coeo niet op de envelop zelf zijn gedrukt, maar de geadresseerde en de afzender afzonderlijk van elkaar op twee stickers op de envelop zijn geplakt – open deze brief dan niet en bel direct 112.

Twijfelt u of de e-mail die u heeft ontvangen daadwerkelijk van ons kantoor is?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 03 808 68 72 of mail naar [email protected]