coeo: grootste fintech speler in de nieuwe economie

Executive Insight identificeert sleutelfactoren

In de meest recente Executive Insight belicht LEK Consulting (een partij die de Europese sector adviseert in schuldbeheer) de uitdagingen en belangrijkste succesfactoren voor digitale spelers in de internationale incassobranche, waaronder de Buy-Now-Pay-Later-marktleider coeo.

coeo is een technologiegedreven, digitale incassodienstverlener, die zowel consumentgericht als sterk geautomatiseerd is als aanjager van de Europese incasso-industrie.

Relevant voor het succes van coeo als digitale pionier op het gebied van incasso is volgens LEK enerzijds een zeer hoge mate van procesautomatisering. Daarnaast levert het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) een grote meerwaarde op voor de behandeling van incassozaken. Door algoritmen slim in te zetten, kunnen deze het incassobureau op een zinvolle manier helpen om de beste methode, timing en berichtgeving voor contact met niet-betalende klanten effectiever te bepalen. Nog meer dan traditionele, op ervaring gebaseerde analytische methoden. Dit maakt een succesvolle individualisering van incassostrategieën mogelijk.

Daarbij is klantgerichte service van een zeer hoog kwaliteitsniveau ook te vinden bij digitale leiders zoals coeo, wat essentieel is in consumentgerichte markten. Zo licht LEK in het artikel toe. Het helpt niet alleen het incassopercentage te verbeteren, maar ook de klant(relaties) te behouden.

Volgens LEK realiseren technologiegerichte spelers zoals coeo zo de beste synergiën met hun nieuwe economieklanten en worden ze daarom erkend als de perfecte partner in incasso.

Lees hier het volledige artikel Europe’s Debt Collection Managers Must Respond to New Tech-Led Competitors.