Over ons

Met onze persoonlijke en innovatieve aanpak prikkelen wij de incassomarkt tot verdere ontwikkeling van kwalitatieve en klantvriendelijke incasso.

Wie is coeo Incasso?

coeo is een credit management specialist. Wij zorgen voor een betrouwbare, transparante en kwalitatieve behandeling van betaalachterstanden in Europa.

Onze focus ligt op het creëren van een optimale klantervaring gedurende het gehele incassotraject. Ons doel is dan ook om uw klant op een zo eenvoudig mogelijke wijze zijn of haar openstaande facturen te laten betalen. 

Wij streven naar een hoogwaardige en langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers en bieden een breed scala aan diensten waarmee wij van toegevoegde waarde zijn tijdens uw volledige debiteurenproces. Sinds onze oprichting verlenen wij inmiddels aan meer dan 2000 opdrachtgevers onze diensten.

Hoe wij als partner gezien willen worden

Wij willen door onze opdrachtgevers worden gezien als een ervaren incassopartner met een sterke focus op klantbehoud en als een innovatieve credit management organisatie dat waardevolle feedback kan geven.

CIB Incasso (CIB)* onderdeel van de coeo Group

Sinds 2020 maakt CIB deel uit van de coeo Group, een Europese credit management organisatie binnen de investeringsportefeuille van Waterland Private Equity. coeo heeft eigen kantoren in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Daarbij werkt coeo samen met gekwalificeerde lokale kantoren binnen Europa. Hiermee is coeo een van de meest toonaangevende credit management partners in Europa.

*Begin 2022 heeft CIB haar bedrijfsnaam officieel veranderd in coeo

Rody Overwater

CEO

“Wij zijn er niet alleen voor het oplossen van betalingsachterstanden, maar zijn ook vertaler van waardevolle data en jarenlange ervaring naar de optimale klantreis.”

In een intelligent credit management proces combineer je kennis uit ervaring met menselijke en technische deskundigheid. De focus moet liggen in het creëren van contact met klanten. De klanten van onze opdrachtgevers behoeven een gepersonaliseerd en transparant incassotraject, welke gericht is op een duurzame klantrelatie.

Contact

Missie

Met onze klantvriendelijke en professionele credit management aanpak streven wij naar een duurzame klantrelatie. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde economie.

Visie

Wij willen toonaangevend zijn in het oplossen van betalingsachterstanden in Europa.

Slimme ICT- en marketingtechnieken

Hoe wij dit doen? Dit doen wij door gebruik te maken van slimme ICT- en marketingtechnieken. Hierdoor kunnen wij elke klant op zijn eigen unieke manier en op het juiste moment benaderen. Met behulp van onze API documentatie is het mogelijk om uw eigen systemen te koppelen met de coeo Webtool. Via deze online coeo-omgeving hebt u bovendien volledige inzage in het incassotraject. Elke actie die wij als incassobureau uitvoeren is voor u als opdrachtgever overzichtelijk. Lees op onze website meer over onze innovatieve oplossingen.

coeo Incasso hanteert voor iedere incasso No Cure No Pay. U kan erop rekenen dat wij ons uiterste best doen om te zorgen dat uw klant de openstaande factuur alsnog betaalt. 

Onze kernwaarden

Persoonlijk

Een luisterend oor en advies op maat

Persoonlijk contact is één van onze kernwaarden. Om het incassotraject zo aangenaam mogelijk te maken, krijgt u een vaste contactpersoon die u het gehele proces op de hoogte houdt. Een vast getraind team zorgt ervoor dat uw klant direct geholpen en benaderd wordt. Wij streven naar een hoogwaardige en langdurige relatie met onze opdrachtgevers.

Kwaliteit

Excellente uitvoering

U besteedt uw incasso-activiteiten uit aan een betrouwbare partner waaraan hoge eisen worden gesteld op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Incasseren.

Innovatief

Hoogwaardige en slimme software

Wij maken gebruik van hoogwaardige communicatietechnieken, moderne betaaloplossingen en slimme software. Via ons online selfservice portaal is uw klant in staat 24 uur per dag inzage en controle te hebben over zijn of haar betalingsachterstand. Met behulp van onze API documentatie is het zelfs mogelijk om uw eigen systemen te koppelen met de coeo Webtool.

Transparant

24/7 Inzicht en controle

Via onze zelf-ontwikkelde incassosoftware zijn wij in staat realtime inzage te bieden. Of het nu gaat om de status van uw incassodossiers, de verrichte acties of betalingen. Alles is 24/7 consulteerbaar

Tegendraads

Verder gaan in creatieve oplossingen

coeo gaat met een kritische kijk verder in creatieve oplossingen en blijft de samenwerking proactief verbeteren. coeo geeft een tegengeluid dat verder gaat dan bestaande oplossingen. Zij kan alternatieven bieden en anderen tot nadenken zetten. Dit doet zij door de klant service te bieden vanuit diverse units binnen coeo op een structurele en meedenkende basis.

  • Hoge klanttevredenheid

  • Excellente behandeling

  • Samenwerking voor betere resultaten

  • Incasso Keurmerk

Bij Maatschappelijk Verantwoord Incasseren is onze communicatie van groot belang.

Wij communiceren regelmatig met uw klanten en – belangrijker nog – op een begrijpelijke manier. Aan de hand van deze principes krijgen uw klanten altijd de mogelijkheid om hun openstaande factuur te betalen via een (maandelijkse) betalingsregeling. Dit kunnen zij zelf initiëren via Mijn coeo, telefonisch of per e-mail.

Special Care Team

Het Special Care team binnen coeo is gespecialiseerd in het prettig en op een laagdrempelige manier communiceren uw klanten. Door empathie te creëren rondom hun financiële situatie, zijn wij in staat om de juiste inschattingen te maken over hoe wij deze klanten verder kunnen helpen.

coeo kiest nadrukkelijk voor deze werkwijze, om zo een duidelijk beeld te creëren over de financiële situatie van de klant. Door uw klant op een juiste en gepaste manier te benaderen, kunnen wij klantvriendelijkheid en een maatschappelijk verantwoordelijk incassotraject waarborgen.

Servicegebieden

coeo heeft eigen kantoren in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Daarbij werkt coeo samen met gekwalificeerde lokale kantoren binnen Europa. Zo zijn wij in staat uw (inter)nationale incassodossiers op een goede wijze op te volgen, rekening houdend met de lokale gebruiken en wet- en regelgeving. Op onze Group website vindt u een overzicht van al onze locaties.

coeo Group

Weten wat coeo voor uw organisatie kan betekenen?

Download onze brochure of neem contact op met een van onze incasso-experts.

03 808 68 72