Credit Resource Solutions wordt onderdeel van coeo Group

De groei van coeo in Groot-Brittannië

Met terugwerkende kracht neemt coeo Group vanaf 1 april 2021 het Britse Credit Resource Solutions (CRS) over, gevestigd in Halifax. De overname betekent een verdere groei van de Europese incassogroep coeo.

CRS is het meest digitale incassobedrijf van Groot Brittannië. Het bedrijf heeft momenteel 70 mensen in dienst en verwerkt jaarlijks zo’n 800.000 incassodossiers. CRS heeft al verschillende onderscheidingen ontvangen, meest recentelijk in “Best Use of Technology” (Credit Connect Technology Awards 2020) en als “Best Technology Provider” (Credit Awards 2020). Advocatenkantoor AJJB, eveneens gevestigd in Halifax, maakt deel uit van de CRS.

Gedeelde doelstellingen rond de vooruitgang van technologie in de credit management strategie en een klantgerichte filosofie voegen ‘een nieuwe snaar op onze boog’ toe met de beschikbaarheid van pan-Europese incassodienstverlening.

Bij de coeo Group zijn we erg blij met de toevoeging. De directie van CIB (vanaf 10 januari verdergaand onder de naam coeo). “Dit is een mooie stap in onze ontwikkeling en groei als credit management organisatie binnen Europa. Zowel CRS als de coeo Group hebben eenzelfde DNA en dus veel gemeenschappelijke raakvlakken in onze bedrijfsvoering.”, aldus Niels de Peuter, CEO & Managing Director bij CIB. Roman Berkhout (CCO & Managing Director bij CIB) vult aan: “Gezamenlijk kunnen we nu nog meer stappen zetten op het gebied van digitalisatie, technologie en het verbeteren van credit management processen. Hiermee versterkt de coeo Group opnieuw haar positie in de Europese markt.“

Met CRS zal de coeo Group tegen eind 2021 groeien naar meer dan 500 medewerkers in zes landen met een totale omzet van zo’n € 190 miljoen.