LET OP! Nieuwe phishingmail uit naam van CIB

Update: Deze phishingmail is inmiddels verholpen

Centraal Invorderings Bureau is door oplettende consumenten geïnformeerd dat in de ochtend van vrijdag 3 juli 2020 een phishing aanval heeft plaatsgevonden waarin de naam van ons kantoor wordt gebruikt in een e-mail. De oplichters doen zich voor als ons kantoor en verzoeken u om een schuld inzake een gemeentelijke naheffing te betalen. 

Deze e-mails zouden o.a. zijn verzonden vanaf de volgende e-mailadressen: [email protected], [email protected] en [email protected]. Deze e-mails zien er als volgt uit:

Phishingmail uit naam van CIB

Deze e-mails zijn niet van CIB afkomstig. Wij verzoeken u om niet te betalen als de herkomst van de e-mail niet van ons is. Indien u wel heeft betaald, dan is het advies om hiervan onmiddellijk aangifte te doen bij de politie. Dit bericht zal spoedig geüpdate worden met een door u te gebruiken meldingsnummer.

Daarnaast willen wij u verzoeken om de mail door te sturen naar [email protected], zodat coeo (voorheen CIB) hier meer onderzoek naar kan doen. 

Hoe herken ik een echte mail van coeo (voorheen CIB)?

Aanmaningen sturen wij vanaf het e-mail adres [email protected]. Een echte e-mail van coeo vermeldt altijd uw dossiernummer (bestaande uit 8 cijfers) en het telefoonnummer waarop u ons kunt terugbellen. Mocht u reeds hebben betaald, raden wij u aan aangifte te doen bij de politie. Dit bericht zal spoedig geüpdate worden met een door u te gebruiken meldingsnummer.

Twijfelt u of de e-mail die u heeft ontvangen daadwerkelijk van ons kantoor is?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 03 803 68 72 of mail naar [email protected]